تاریخ: ۰۵ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۱۶
بازدید: ۸۹
کد خبر: ۲۸۲۳۹۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در یک فصل

تحلیل بنیادی شستا | سود خالص شستا چه تغییری کرد؟

‌می‌متالز - شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی دارای ۹ هلدینگ زیر مجموعه است. ۶ هلدینگ تاپیکو، تیپیکو، تاصیکو، صبا تأمین، سیمان تأمین و کشتیرانی جمهوری اسلامی (حکشتی) بورسی هستند. عملکرد مالی شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی در سه ماهه سال جاری نشان می‌دهد که شستا به وسیله روند نزولی بازار سرمایه از دوران اوج خود فاصله گرفته. سود خالص شستا چه تغییری کرد؟

به گزارش می‌متالز، شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی دارای ۹ هلدینگ زیر مجموعه است. ۶ هلدینگ تاپیکو، تیپیکو، تاصیکو، صبا تأمین، سیمان تأمین و کشتیرانی جمهوری اسلامی (حکشتی) بورسی هستند و مطابق برنامه ریزی انجام شده، مراحل ورود به بورس سه هلدینگ دیگر شامل صنایع عمومی تأمین، مدیریت توسعه انرژی تامین و خدمات ارتباطی رایتل نیز در حال انجام است. سه شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تأمین، شیمیایی تأمین و صدر تأمین تحت سهامداری شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی به ترتیب پرتفو‌هایی متشکل از سهام شرکت‌های دارویی، شیمیایی و فلزات اساسی دارند. با توجه به وزن بالای این صنایع در پرتفولیوی هر کدام از این شرکت‌ها، به تبع آن تغییرات قیمت سهام هر گروه بر شاخص ارزش روز دارایی‌ها یا همان NAV این شرکت‌های سرمایه‌گذاری تأثیر‌گذار خواهد بود. سهام شستا به دلیل وسعت زیر مجموعه‌های بورسی خود اثر زیادی بر شاخص بورس تهران دارد و از طرفی می‌توان نوسانات این سهام را متأثر از روند سهام‌های بزرگ بازار دانست.

شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی مأموریت سرمایه گذاری دارایی‌های این سازمان را برای حفظ منافع بیمه شدگان و تأمین منابع لازم برای ایفای تعهدات و حمایت‌های سازمان تأمین اجتماعی در راستای افزایش سودآوری و ارزش افزوده حداکثری در بازار سرمایه داخلی و خارجی بر عهده دارد. شستا در انتهای خرداد ماه سال مالی خود را به پایان رساند. در مهر ماه نیز صورت‌های مالی سه ماهه منتهی به ۳۱ شهریور این شرکت منتشر شده است. شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی در این دو صورت مالی نشان می‌دهد که با کاهش شدید سود خالص خود مواجه است. شستا در آبان ماه امسال ۳۲ هزار میلیارد تومان از سرمایه گذاری‌های خود را فروخته است.

عملکرد مالی شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی


شستا، در سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ عملکردی ضعیف‌تر به نسبت سال مالی قبل از آن داشته است. این مجموعه در سال مالی اخیر خود ۲۱ هزار و ۵۴۸ میلیارد تومان درآمد سود سهام داشت که ۵ درصد کاهش داشته است. سود فرش سرمایه گذاری‌های این شرکت ۹۲ درصد کاهش یافت و از ۸ هزار و ۸۶۶ میلیارد تومان به ۷۲۹ میلیارد تومان رسید. هزینه‌های عملیاتی این مجوعه در این سال ۸۰ درصد افزایش یافت و به ۸۴ میلیارد تومان رسید، اما مقدار این هزینه به نسبت هزینه‌های مالی شستا ناچیز است. سود عملیاتی شستا که در سال مالی منتهی به خرداد ۱۴۰۰ نزدیک به ۳۱.۵ هزار میلیارد تومان بوده، در سال مالی قبل به ۲۲ هزار و ۱۹۲ میلیارد تومان کاهش یافته است. هزینه‌های مالی این مجموعه با افزایش ۵۵ درصدی به هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان رسیده و از سمت دیگر خالص درآمد‌ها و هزینه‌های غیر عملیاتی این شرکت نیز با کاهش ۵۲ درصدی به ۲۰۹ میلیارد تومان رسیده است. سود خالص شستا نیز در سال مالی گذشته با کاهش ۳۲ درصدی به ۲۱ هزار و ۲۸۱ میلیارد تومان رسید.

تحلیل بنیادی شستا | سود خالص شستا چه تغییری کرد؟

شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی در سال جاری سرمایه گذاری‌های خود را کاهش داده است. این مجموعه در فروردین ماه سال جاری بیشترین افزایش بهای تمام شده سرمایه گذاری‌های خود را با ۲ هزار و ۵۷۵ میلیارد تومان به ثبت رساند. از اردیبهشت ماه که روند نزولی شاخص کل آغاز شد، شستا دست به فروش سرمایه گذاری‌های خود زد. بیشترین میزان فروش سرمایه گذاری‌های نیز در سال جاری مربوط به خرداد ماه با ۳۳ هزار و ۲۴۹ میلیارد تومان کاهش بهای تمام شده سرمایه گذاری‌های شستا بود. این مجموعه در انتهای شهریور ماه هزار و ۴۰۲ میلیارد تومان به سرمایه گذاری‌های خود اضافه کرد، اما در آبان ماه ۳۲ هزار و ۲۷ میلیارد تومان دیگر از سرمایه گذاری‌های خودش کاست.

تحلیل بنیادی شستا | سود خالص شستا چه تغییری کرد؟

عملکرد مالی شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی در سه ماهه سال جاری نشان می‌دهد که شستا به وسیله روند نزولی بازار سرمایه از دوران اوج خود فاصله گرفته و تنها چشم امیدی به سود نقدی سهام‌های تحت تملک خود دارد. این مجموعه در صورت‌های مالی سه ماهه خود نشان داد که مشابه سال قبل درآمدی بابت سود سهام در تابستان به دست نیآورده و تنها منبع درآمدی عملیاتی شستا سود فروش سرمایه گذاری هایش بوده است. شستا در تابستان امسال ۲۶۰ میلیارد تومان سود بابت فروش سرمایه گذاری‌های خود ثبت کرده، در حالی که در تابستان سال قبل ۴۲۶ میلیارد تومان سود فروش سرمایه گذاری به دست آورده بود.

شستا با هزینه‌های عملیاتی کمی که داشت توانست سود عملیاتی ۲۴۴ میلیارد تومانی را برای سه ماهه ابتدایی سال جاری به ثبت برساند که به نسبت تابستان ۱۴۰۰ کاهش ۴۱ درصدی داشته است. هزینه‌های مالی که بخش اصلی هزینه‌های شستا به شمار می‌رود در تابستان امسال با کاهش ۲۰ درصدی به ۲۲۶ میلیارد تومان رسید و از سمت دیگر سایر درآمد‌های غیر عملیاتی شستا نیز با ۹۱ درصد کاهش از ۴۸ میلیارد تومان تابستان ۱۴۰۰ به ۴ میلیارد تومان در تابستان سال جاری کاهش یافت. در نهایت سود خالص تابستان امسال ۲۲ میلیارد تومان به ثبت رسید که به نسبت ۱۷۷ میلیارد تومان سود خالص تابستان سال قبل ۸۸ درصد کاهش یافته است. عملکرد مالی ضعیف شستا در تابستان باعث شد که سهام این شرکت در برخی از روز‌های طی شده از انتهای شهریور ماه کاهش قیمت شدیدی را تجربه کرده است.

تحلیل بنیادی شستا | سود خالص شستا چه تغییری کرد؟

منبع: نبض بورس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده